Ζιργκονία Στην Οδοντιατρική

Ζιργκονία Στην Οδοντιατρική
27 Ιανουαρίου, 2020 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ζιργκονία Στην Οδοντιατρική

Ζιργκονία Στην Οδοντιατρική

Η ζιρκονία είναι ένα υλικό που πρόσφατα προέκυψε και έκανε επανάσταση στην οδοντιατρική. Λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς.

Ποιες είναι οι ιδιότητες του ζιρκονίου;
Είναι εξαιρετικά σκληρό. Είναι πρακτικά το πιο ανθεκτικό υλικό που χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική μέχρι αυτή τη στιγμή.

Έχοντας  λευκό κεραμικό με χαρακτηριστική διαύγεια, οι προσθετικές εργασίες με βάση το ζιρκόνιο θα έχουν μια ιδιαίτερη αισθητική γιατί δεν περιέχουν μέταλλο.

Όπως ο χρυσός, είναι εξαιρετικά βιολογικό, δεν έχει αλλεργική επίδραση και, αν δεν είναι μέταλλο, δεν διαβρώνει. Οι στεφάνες  και οι γέφυρες ζιρκονίας δεν διαβρώνονται.

Εκτελούνται με συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα έργα με βάση το ζιρκόνιο έχουν τέλεια ακρίβεια. Είναι ακόμα εξαιρετικά ακριβό. Τόσο το ίδιο το υλικό όσο και ο εξοπλισμός που απαιτείται για την επεξεργασία του οδηγούν σε υψηλό τελικό κόστος.

Η τυπική γραμμή της  μαύρης γραμμής που βλέπει κανείς με τον καιρό γύρω από μία στεφάνη  μέταλλο- κεραμική είναι ανύπαρκτη.
Παρέχει μη ευαισθησία στη θερμότητα και το κρύο λόγω ιδιότητας μη ηλεκτρικής αγωγιμότητας.
Ισχυρότερα δόντια και φυσική εμφάνιση, αισθητική εμφάνιση.
Προωθεί την αναγέννηση των ιστών των ούλων.
Μικρή δομή δοντιών έχει αφαιρεθεί.

Σχεδόν κάθε είδος προσθετικής εργασίας μπορεί να κατασκευαστεί από κεραμικό ζιρκονία. Οι κατασκευές είναι εξαιρετικά ανθεκτικές  και η αισθητική αυτών των αποκαταστάσεων είναι ξεχωριστή.

Η ποιότητα κατασκευής της στεφάνης ζιρκονίας το καθιστά τελείως προσαρμοσμένο στο δόντι  και επομένως πιο σφιχτό από μια παραδοσιακή στεφάνη.

Συνιστάται σε ασθενείς που πάσχουν από «βρουξισμό» (γνωστότερο ως τρίξιμο των δοντιών τους), καθώς η ζιρκονία προσφέρει μεγαλύτερη αντίσταση με το χρόνο από οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Τι να κάνετε για να φροντίσετε τις στεφάνες ζιρκονίου;
Για την αντοχή των στεφανών, συνιστάται:

Το βούρτσισμα των δοντιών σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, μετά από κάθε γεύμα, εξασφαλίζει ιδανικά τη μακροζωία της προσθετικής εργασίας.
Καθαρίστε τα μεσοδόντια διάστηματα μέσω του οδοντικού νήματος. Η χρήση του οδοντικού νήματος καθιστά δυνατή τη συμπλήρωση της οδοντόβουρτσας, αφαιρώντας τα υπάρχοντα βακτήρια και τροφές μεταξύ των δοντιών και παρεμποδίζοντας την εμφάνιση της οδοντικής πλάκας. Τακτικούς καθαρισμούς στον οδοντίατρο μας κάθε έξι μήνες και έλεγχο τις στοματικής κοιλότητας .

ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ

Comments are closed.