Βιογραφικό

Kalliopi TogiopoulouΚαλλιόπη Α. Τογιοπούλου

Χειρουργός Οδοντίατρος

Επιστημονικός Συνεργάτης Προσθετικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Μέλος Σύγχονης Οδοντιατρικής Εταιρείας (Ε.Σ.Ο.)

Γεννήθηκα στην Αθήνα, όπου και ολοκλήρωσα τις Γυμνασιακές και Λυκιακές μου σπουδές στο Ίλιον Αττικής.

Καθ’ όλη την περίοδο των σπουδών μου, το ενδιαφέρον μου ήταν στραμμένο στην κατεύθυνση της Κλινικής Οδοντιατρικής.

Για την εκπόνηση της Πτυχιακής μου εργασίας επέλεξα ένα θέμα που αφορούσε στην Περιοδοντολογία, μια από τις σημαντικότερες κατευθύνσεις της Κλινικής Οδοντιατρικής πράξης.

Μετά τη λήψη του Πτυχίου μου, και συγκεκριμένα την περίοδο 2000-2003 διετέλεσα συνεργάτης, με στόχο την απόκτηση εμπειρίας, του Οδοντιατρικού-Γναθοχειρουργικού τμήματος, του Νοσοκομείου ‘Ευαγγελισμός’.

Την δεκαετία 2003 – 2013 κατέλαβα τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη στο αντικείμενο της Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά την πολυετή αυτή συμμετοχή μου ασχολήθηκα, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, με την κλινική άσκηση των φοιτητών, στην Κλινική της Συνολικής Αντιμετώπισης Ασθενών. Παράλληλα και μέσω των σεμιναρίων του Επιστημονικού Προσωπικού, παρακολουθούσα την εξέλιξη και τη σύγχρονη εφαρμογή των διαφόρων νέων τεχνικών και οδοντιατρικών υλικών της κλινικής οδοντιατρικής πράξης.

Από το 2002 και μέχρι σήμερα ασκώ την οδοντιατρική σε επαγγελματικό επίπεδο στο ιδιωτικό ιατρείο μου.

Το 2004 έγινα μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Σύγχρονης Οδοντιατρικής, όπου σε ετήσια βάση συμμετέχω σε όλες τις επιστημονικές δραστηριότητες ενημέρωσης των οδοντιάτρων σε όλο το φάσμα της οδοντιατρικής.

Από το 2004 το ενδιαφέρον μου, κατά την άσκηση της κλινικής οδοντιατρικής, στράφηκε στην Αισθητική Οδοντιατρική και συγκεκριμένα στην συντηρητική αισθητική αποκατάσταση των δοντιών, στην εφαρμογή των σύγχρονων τεχνικών και υλικών της προσθετικής οδοντιατρικής, στην λεύκανση των δοντιών στην τοποθέτηση εμφυτευμάτων και στην αντιμετώπιση των αισθητικών προβλημάτων των μαλακών μορίων της περιστοματικής περιοχής με τη χρήση του υαλουρονικού οξέος.

Έχω παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων και Οδοντιατρικών Συνεδρίων, που αφορούσαν σ όλο το φάσμα της κλινικής οδοντιατρικής πράξης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε πολλά εκ των οποίων συμμετείχα με επιστημονικές εργασίες.