Όψεις Πορσέλανης

Όψεις Πορσέλανης
4 Φεβρουαρίου, 2020 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Όψεις Πορσέλανης

Όψεις Πορσέλανης

Οι όψεις από πορσελάνη επιτρέπουν την αλλαγή της θέσης, του σχήματος, του μεγέθους και του χρώματος των δοντιών. Δίνει μια πολύ καλή αισθητική αποκατάσταση στο χαμόγελο μας.

Απαιτούν μια ελάχιστη ποσότητα προετοιμασίας δοντιών – στην περίπτωση αυτή τρόχισμα (περίπου 0,5 mm ) – και επομένως είναι πιο συντηρητική αποκατάσταση από μια στεφάνη, η οποία απαιτεί σημαντική απομάκρυνση της υγιούς δομής των δοντιών.

Αν και δεν είναι η μόνη εναλλακτική λύση για όλες τις αισθητικές ανωμαλίες, είναι πραγματικά μια αξιοσημείωτη αποκατάσταση όταν είναι η θεραπεία επιλογής.

1. Τι συμβαίνει με τα δόντια μου μετά τις όψεις ?

Η ακεραιότητα των επικαλυμμένων δοντιών περιορίζεται μόνο οριακά και η όψη συνδέεται με τα υπάρχοντα δόντια.

2. Πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι όψεις πορσελάνης;

Μπορεί να διαρκέσει από επτά έως είκοσι χρόνια.

3. Εάν έχω τα άνω δόντια μου ντυμένα με όψεις πορσελάνης, θα φαίνονται τα κάτω δόντια μου διαφορετικό χρώμα ή πιο κίτρινο;

Αυτός είναι σίγουρα ένας παράγοντας που θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης και του σχεδιασμού του χαμόγελου σας, ώστε όλα να ταιριάζουν και να μοιάζουν καλά. Οι περισσότεροι ασθενείς λευκαίνουν συνήθως τα υπόλοιπα δόντια με λεύκανση για να εξασφαλιστεί μια καλή αντιστοιχία.

4. Οι όψεις πορσελάνης κηλιδώνονται με το τσάι, ο καφές και το κρασί;

Οι όψεις πορσελάνης δεν πρέπει ποτέ να λεκιάζουν, ωστόσο εάν τα δόντια σας έχουν τάση να λεκιάζουν, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε ή να ελαχιστοποιήσετε τις συμπεριφορές που οδηγούν στη χρώση και φροντίστε τις όψεις, σύμφωνα  με τις συνήθεις διαδικασίες υγιεινής και συντήρησης που σας έχει προτείνει ο οδοντίατρος.

 

Comments are closed.