Αόρατοι νάρθηκες ενηλίκων

aoratoi narthikes gia enilikous1

 

Πιστεύετε ότι είναι αργά για ορθοδοντική θεραπεία? Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει «φυσιολογικό» χαμόγελο? Πιστεύετε στα «ίσια» δόντια?

Συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι εστιάζουν σε ότι είναι ορατό, όταν χαμογελάμε και αυτό είναι συνήθως τα μπροστινά έξι δόντια. Τα ίσια δόντια θα πρέπει να αξιολογούνται με βάση τα 32 υγιή δόντια ενηλίκων που είναι σωστά τοποθετημένα στην άνω και στην κάτω γνάθο. Η σχέση μεταξύ όλων των δοντιών, γειτονικών και αντιθέτων, μέσα σε κάθε γνάθο πρέπει να είναι αρμονική και αισθητική.

Κατανοούμε πως όλοι οι άνθρωποι δεν μπορούν να «συμμορφωθούν» με την ιδανική και τέλεια οδοντική σύγκλειση, λόγω διαφορών στο σχήμα των δοντιών, το μέγεθος, τη δομή των οστών και τα φυλετικά χαρακτηριστικά. Οι οδοντίατροι συμφωνούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ο όρος φυσιολογικό χαμόγελο λόγω αυτής της μεταβλητότητας και τα ίσια δόντια περιλαμβάνουν κάποιες σταθερές και ελέγχους.

Με την ενηλικίωση μας, έρχονται στο φως όλα αυτά που θέλαμε να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν. Ο όρος ίσια δόντια μας κατατρέχει. Υπάρχουν περιπτώσεις που σαν παιδιά αρνηθήκαμε τα σιδεράκια. Υπάρχουν περιπτώσεις που ίσως στην παιδική ηλικία δεν μας παρείχαν και καμία ορθοδοντική θεραπεία. Άραγε είναι αργά τώρα? Μπορούμε να ελπίζουμε σε μία αξιόπιστη ορθοδοντική θεραπεία ενηλίκων?

Οι αόρατοι νάρθηκες ενηλίκων έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα θαυμάσιο χαμόγελο ακόμα κι αν είμαστε 70 χρόνων. Υπερβολικό? Αρκεί τα ούλα- δόντια- οστά υποστήριξης να είναι γερά. Επίσης ένας 70χρόνος που έχει υποστεί ορθοδοντική θεραπεία έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να χάσει τα δόντια του.

Η ανθρώπινη φύση προσπαθεί να ισιώσει τα δόντια της για αιώνες. Οι Έλληνες φιλόσοφοι Ιπποκράτης και Αριστοτέλης το 400π.χ σκέφτονταν τρόπους να ισιώσουν τα δόντια. Οι μούμιες έχουν ανακαλυφθεί με σύρματα στα μπροστινά δόντια.

Στον 21ο αιώνα πως επιτυγχάνεται η «επανένταξη» των δοντιών, σε ενήλικες, σε σωστή αρμονική διάταξη στη στοματική κοιλότητα? Επιτυγχάνεται με τους Αόρατους Νάρθηκες. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης υπολογιστών 3-D για την προβολή κίνησης των δοντιών, ο αόρατος νάρθηκας, μας επιτρέπει να απεικονίζεται η θεραπεία από την αρχή μέχρι το τέλος, μέσω κινούμενων γραφικών, τα οποία μπορούν να προβληθούν στο διαδίκτυο. Οι αόρατοι νάρθηκες πρέπει να φοριούνται όλη την ημέρα εκτός από το βούρτσισμα και το φαγητό. Ευτυχώς αφαιρούνται πολύ εύκολα, μπορούμε να φάμε και να πιούμε όλα τα αγαπημένα μας τρόφιμα. Μετά από κάθε γεύμα, ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι βουρτσίσαμε τα δόντια μας, προτού επανατοποθετήσουμε τους νάρθηκες στη στοματική κοιλότητα, για να διατηρούμε καλή στοματική υγιεινή. Η θεραπεία ανάλογα με το περιστατικό ολοκληρώνεται σε 6-12 μήνες.

«Γιατί να μπω σε αυτή τη διαδικασία τώρα που μεγάλωσα?»

Μια ερώτηση που καλούμαστε να απαντήσουμε στους ίδιους και στο περίγυρο μας. Τα οφέλη από την σωστή διάταξη των δοντιών είναι:
Καλή εμφάνιση και ωραίο χαμόγελο.
Βελτιωμένη αυτοπεποίθηση και ψυχοκοινωνικά πλεονεκτήματα.
Μειωμένο κίνδυνο τυχαίων τραυματισμών από εξέχοντα δόντια .
Αρκετές επιλογές για την επίλυση προβλημάτων από τα «στενά» ή συνωστισμένα δόντια.
Η επίδραση της ανάπτυξης των σιαγόνων βοηθά στην καλύτερη ανάδειξη του προφίλ του προσώπου.
Επανασχεδιάζουμε τα δόντια για να βελτιώσουμε το δάγκωμα.
Η πρώιμη παρέμβαση μειώνει την πολυπλοκότητα της θεραπείας στην μετέπειτα ζωή.
Εξάλειψη αδικαιολόγητων πιέσεων στις αρθρώσεις των γνάθων και φθορά των δοντιών.
Βοηθάει στην ομιλία.
Έχοντας καλά διατεταγμένα δόντια μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Οι αόρατοι νάρθηκες ενηλίκων μπορούν να προσφέρουν τη σωστή διάταξη των δοντιών και ένα αρμονικό χαμόγελο. Καθώς ωριμάζουμε, το πρόβλημα που δεν θεραπεύτηκε, μπορεί να συνεχίζει να επιδεινώνεται. Τα συνωστισμένα δόντια θα είναι δύσκολο να διατηρηθούν καθαρά και μπορεί να οδηγήσουν σε φθορά των δοντιών, σε ασθένεια των ούλων και να αποτελέσουν ένα κοινωνικό μειονέκτημα.

Σήμερα χάρη στους Αόρατους Νάρθηκες Ενηλίκων μπορούμε να έχουνε ένα όμορφο χαμόγελο με σωστή οδοντική διάταξη και σύγκλειση με ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ χωρίς καθόλου πόνο.