Βιολογική Οδοντιατρική -βιοοδοντιατρική

Βιολογική Οδοντιατρική -βιοοδοντιατρική
26 Ιανουαρίου, 2023 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βιολογική Οδοντιατρική -βιοοδοντιατρική

Βιολογική Οδοντιατρική -βιοοδοντιατρική

Η Βιολογική Οδοντιατρική γνωστή και ως ολιστική οδοντιατρική αντιπροσωπεύει μια συμπληρωματική και εναλλακτική μέθοδο σε σχέση με τα κοινά  οδοντιατρικά προβλήματα . Αυτός ο τύπος οδοντιατρικής χρησιμοποιεί διαφορετικές, μερικές φορές αντισυμβατικές πρακτικές και απορρίπτει τη χρήση ορισμένων υλικών καθώς και τη χρήση χειρουργικών προσεγγίσεων σε οδοντιατρικά ζητήματα. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτός ο τύπος θεραπείας μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικός, τα σοβαρά οδοντικά προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν από έναν  οδοντίατρο που είναι ενημερωμένοι με τις πιο πρόσφατες θεραπείες και εναλλακτικές θεραπείες και μπορούν να σας πουν περισσότερα για  ολιστικές προσεγγίσεις στην οδοντιατρική .

Η βιοοδοντιατρική είναι ένας λιγότερο τοξικός και πιο εξατομικευμένος τρόπος αντιμετώπισης ορισμένων οδοντικών προβλημάτων. Οι ειδικοί τονίζουν επίσης τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά του και κάποιοι το αναφέρουν περισσότερο ως μια στάση παρά ως ένα ολοκληρωμένο σύνολο πρακτικών.

Οι πιστοί στην ολιστική οδοντιατρική και στις ολιστικές θεραπείες γενικότερα, εστιάζουν στη σύνδεση μεταξύ των στοματικών προβλημάτων και της υγείας του υπόλοιπου σώματος. Πιστεύουν επίσης στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων της χρήσης συνθετικών υλικών στο ανθρώπινο σώμα, όπως αυτή των διαφόρων υλικών που χρησιμοποιούνται στα οδοντικά σφραγίσματα  .

Η βιοσυμβατότητά αποτελεί προτεραιότητα για τη βιοοδοντιατρική και ενώ ένας οδοντίατρος θα χρησιμοποιήσει τα καλύτερα δυνατά υλικά που είναι τεχνολογικά προηγμένα και καλά αποδεκτά από το ανθρώπινο σώμα, ένας ολιστικός οδοντίατρος θα υποστηρίξει ότι αυτά τα υλικά και πρακτικές μπορεί να είναι τοξικά για το ανθρώπινο σώμα. Αν και οι μεμονωμένες αντιδράσεις μπορεί να εξαρτώνται από ορισμένες ευαισθησίες και ασθένειες του ασθενούς, σήμερα οι οδοντίατροι, χρησιμοποιούν τα καλύτερα δυνατά υλικά για να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες θεραπείες ή/και αντικαταστάσεις.

Η βιοοδοντιατρική δεν είναι η πλήρης απόρριψη ορισμένων οδοντιατρικών πρακτικών ή μεθόδων. Είναι απλώς μια διαφορετική, λιγότερο τοξική και πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση στις οδοντιατρικές θεραπείες
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η οδοντιατρική είναι ένας ευαίσθητος και πολύ άκαμπτος τομέας, αλλά εδώ είναι δυνατό οι κλασικές μέθοδοι θεραπείας, που γενικά τρομάζουν τους ασθενείς, να μετατραπούν σε ελάχιστα επεμβατικές, ήπιες και αποτελεσματικές βιολογικές μεθόδους. .
Η εποχή που ζούμε κυριαρχείται από το άγχος, την έλλειψη χρόνου και την αγνόηση της δυνατότητας για υγιεινό τρόπο ζωής. Η κακή διατροφή και οι κακές συνήθειες είναι η αφετηρία πολλών συστηματικών και οδοντικών ασθενειών, με τις πιο συνηθισμένες να είναι

  • Υπερβολική κατανάλωση ραφιναρισμένης ζάχαρης
  • Υπερβολική κατανάλωση ζαχαρούχων ανθρακούχων ποτών
  • Κάπνισμα, ναρκωτικά
  • Κατανάλωση αλκοολούχων ποτών
    Όλα αυτά, μαζί με την παραμέληση της στοματικής υγιεινής, οδηγούν μόνο σε βλάβες στη στοματική υγεία, βάζοντας τον ασθενή μπροστά στη δική του ευθύνη .

Comments are closed.