Το Βούρτσισμα Των Δοντιών Και Η Σημασία Του Για Την Υγεία

Το Βούρτσισμα Των Δοντιών Και Η Σημασία Του Για Την Υγεία
5 Σεπτεμβρίου, 2023 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Βούρτσισμα Των Δοντιών Και Η Σημασία Του Για Την Υγεία

Το Βούρτσισμα Των Δοντιών Και Η Σημασία Του Για Την Υγεία

Το βούρτσισμα των δοντιών και η σημασία του για την υγεία

βουρτσίζοντας τα δόντια σου

Βουρτσίζοντας σωστά τα δόντια σας

Ο χρόνος που αφιερώνετε στο βούρτσισμα των δοντιών σας είναι καθοριστικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητά του. Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλη για την περίπτωση σας. Πολλοί ασθενείς περνούν κατά μέσο όρο 45 δευτερόλεπτα βουρτσίζοντας τα δόντια τους. Αυτός ο χρόνος είναι ανεπαρκής για να δράσουν τα συστατικά  στην οδοντόκρεμα.

Το πιο σημαντικό βούρτσισμα της ημέρας

Το πιο σημαντικό βούρτσισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι το βραδινό. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διάρκεια της νύχτας και του ύπνου, τα βακτήρια στη στοματική κοιλότητα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο δραστηριότητάς τους. Ακριβώς γι’ αυτό θα πρέπει να γίνεται το βραδινό βούρτσισμα για να διατηρείται καθαρό το εσωτερικό του στόματος όλη τη νύχτα.

Είναι πολύ σημαντικό η βούρτσα να ταιριάζει στα δόντια σας. Μια οδοντόβουρτσα με σκληρές τρίχες δεν θα σας βοηθήσει εάν προκαλεί αιμορραγία των ούλων ή πληγές σε ορισμένες περιοχές της στοματικής κοιλότητας. Η σύσταση των οδοντιάτρων μας θα ήταν ο ασθενής να επιλέξει μια βούρτσα με μικρές τρίχες, αλλά μέτριας σκληρότητας. Εάν πρόκειται για ασθενή που πάσχει από ουλίτιδα , οι βούρτσες πρέπει να είναι μαλακές για να μην επιδεινωθεί η ασθένεια.

Συμβουλή: Το βούρτσισμα δεν πρέπει να γίνεται αμέσως μετά το γεύμα. Κατά τη διάρκεια των γευμάτων και ειδικά όταν τρώμε τροφές που περιέχουν πολλή ζάχαρη, το εξωτερικό τοίχωμα του δοντιού μαλακώνει. Γι’ αυτό συνιστούμε το βούρτσισμα μετά το γεύμα να γίνεται σε μεσοδιάστημα μίας ώρας μετά το τέλος του γεύματος.
Οι γιατροί συνιστούν στους ανθρώπους που καταναλώνουν γλυκά να το κάνουν σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ημέρας, δηλαδή να συγκεντρώνουν την κατανάλωση μιας συγκεκριμένης ημέρας σε ένα μόνο στάδιο. Έτσι, όταν γίνει το βούρτσισμα των δοντιών, η επιφάνεια των δοντιών μπορεί να καθαριστεί αποτελεσματικά.

βουρτσίζοντας τα δόντια σου

Τι σας συνιστούμε να κάνετε όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας

  • Το πιο σημαντικό βούρτσισμα της ημέρας είναι αυτό που γίνεται πριν τον ύπνο. Τα βακτήρια που επηρεάζουν την υγεία των δοντιών και των ούλων είναι πολύ ενεργά κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Η ποσότητα της οδοντόκρεμας που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για το βέλτιστο βούρτσισμα των δοντιών δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέγεθος ενός ρεβιθιού.
  • Συνιστούμε κατά το βούρτσισμα να προσέχετε όλες τις επιφάνειες των δοντιών, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών, εσωτερικών και των επιφανειών που χρησιμοποιούνται για το κόψιμο και το μάσημα της τροφής. Το βούρτσισμα πραγματοποιείται από πάνω προς τα κάτω από τα ούλα μέχρι την άκρη των δοντιών.
  • Οι ασθενείς που δυσκολεύονται να αγγίξουν ορισμένες επιφάνειες των δοντιών λόγω του μικρού χώρου μεταξύ των δοντιών θα πρέπει να χρησιμοποιούν μεσοδόντια βουρτσάκια ή οδοντικό νήμα.
  • Το στοματικό διάλυμα επίσης δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή ρουτίνα. αλλά συνιστούμε επίσης να χρησιμοποιείτε το στοματικό διάλυμα καθημερινά .Γιατί είναι σημαντικό να γίνει αυτό; Το στοματικό διάλυμα είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να έχουν υγιή δόντια, για ασθενείς με εμφυτεύματα και στεφάνες κ.λπ. Το στοματικό διάλυμα λειτουργεί με βάση μια τεχνολογία παλλόμενων πίδακων νερού σε πολύ υψηλή ταχύτητα. Ένας αποτελεσματικός στοματικός καταιονισμός θα εκτελέσει έως και 40.000 παλμούς ανά λεπτό. Αυτοί οι πίδακες απομακρύνουν τα υπολείμματα τροφών και τα βακτήρια από τα δόντια ή κάτω από τα ούλα, ολοκληρώνοντας έτσι τη δουλειά που ξεκίνησε η βούρτσα.

Comments are closed.