Το Σμάλτο Των Δοντιών Και Το Χλώριο Της Πισίνας

Το Σμάλτο Των Δοντιών Και Το Χλώριο Της Πισίνας
7 Ιουλίου, 2021 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Σμάλτο Των Δοντιών Και Το Χλώριο Της Πισίνας

Το Σμάλτο Των Δοντιών Και Το Χλώριο Της Πισίνας

Το κολύμπι είναι μια δημοφιλής και αγαπημένη δραστηριότητα σε άτομα όλων των ηλικιών. Όταν η εποχή ή άλλες συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να πάμε στη θάλασσα, η πισίνα είναι η καλύτερη λύση.

Από μικροί γνωρίζουμε ότι η  απολύμανση του νερού της πισίνας μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για το δέρμα μας. Ωστόσο, το γεγονός ότι αυτή η ουσία, επηρεάζει επίσης το σμάλτο των δοντιών δεν είναι τόσο γνωστό. Ευτυχώς, μπορεί να βλάψει τα δόντια μόνο εάν ο χρόνος που περνάμε στο νερό είναι μεγάλος και επαναλαμβανόμενος. Με άλλα λόγια, μια απλή επίσκεψη στην πισίνα είναι ακίνδυνη.

Υπό ποιες συνθήκες μπορεί το χλώριο να επηρεάσει το σμάλτο των δοντιών;
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο χρόνος που αφιερώνεται καθημερινά στην πισίνα παίζει μεγάλο ρόλο, πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 λεπτά. Οι πιο ειδικές κατηγορίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οδοντικά προβλήματα λόγω του νερού της πισίνας είναι παιδιά και κολυμβητές.

Τα παιδιά τείνουν να περνούν πολύ χρόνο στην πισίνα και να διασκεδάζουν, ανεξάρτητα από το νερό που καταπίνουν. Επιπλέον, τα δόντια των μικρών είναι πολύ πιο ευαίσθητα, τα δόντια μπορούν να τερηδονιστούν εύκολα και να έχουμε ατυχήματα με συνέπεια την απώλεια τους. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην ασφάλεια του παιδιού .

Στην περίπτωση των αθλητών κολύμβησης, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά οι συνέπειες είναι οι ίδιες. Πρέπει να προπονούνται καθημερινά και, σιωπηρά, να έρχονται σε επαφή με το χλώριο στην πισίνα. Απαιτείται να φορούν ειδικό νάρθηκα για να αποφεύγουν την επαφή των δοντιών με νερό.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το νερό της πισίνας μπορεί να επηρεάσει τα δόντια είναι η λάθος απολύμανση του νερού. Όπως γνωρίζουμε καλά, η επαγγελματική διαδικασία απολύμανσης του νερού είναι αρκετά ακριβή. Επομένως, ορισμένοι ιδιοκτήτες επιλέγουν να αναλάβουν οι ίδιοι αυτήν την ενέργεια. Λόγω της έλλειψης κατάλληλης απολύμανσης, το επίπεδο χλωρίου και το pH του νερού μπορεί να διαταραχθούν, προκαλώντας έτσι μόνιμη βλάβη στα δόντια, μια έντονη ευαισθησία.

Το επικίνδυνο επίπεδο χλωρίου στο νερό υπερβαίνει το 2,7. Οι κανόνες καθαρισμού, απολύμανσης και συντήρησης του νερού της πισίνας πρέπει να ακολουθούνται  αυστηρά, για να αποφευχθούν προβλήματα στα δόντια και το δέρμα.

Χλώριο και ορατές επιδράσεις στα δόντια.
Μια ακραία οδοντική ευαισθησία μπορεί να προκληθεί από τα 90 λεπτά που περνούμε  στην πισίνα κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μπορεί να δημιουργηθούν χρωματικές κηλίδες στα δόντια και γρήγορη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών. Το άτομο αν δεν εφαρμόσει οδοντιατρική προστασία, η επίδραση του νερού της πισίνας θα είναι για τα δόντια καταστροφική.

Το υψηλό επίπεδο χλωρίου που υπάρχει στο νερό της πισίνας αποδείχθηκε υπεύθυνο για την καταστροφή των δοντιών. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε ασφαλείς πισίνες. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΤΣΕΚ ΑΠ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ .

ΚΑΛΕΣ  ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Comments are closed.