Πώς Να Φροντίσετε Τα Δόντια Μετά Τον Καθαρισμό.

Πώς Να Φροντίσετε Τα Δόντια Μετά Τον Καθαρισμό.
24 Μαΐου, 2021 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς Να Φροντίσετε Τα Δόντια Μετά Τον Καθαρισμό.

Πώς Να Φροντίσετε Τα Δόντια Μετά Τον Καθαρισμό.

Πώς να φροντίσετε τα δόντια μετά καθαρισμό.
Η διαδικασία του καθαρισμού οδόντων, είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιών δοντιών. Ωστόσο, μετά τη διαδικασία, το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται μπορεί να διατηρηθεί μόνο μέσω σχολαστικής στοματικής υγιεινής. Πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας καθημερινά και να χρησιμοποιούμε στοματικό διάλυμα, καθώς αυτό θα καθαρίσει τα υπολείμματα τροφών σε λιγότερο προσβάσιμες περιοχές και θα αποκαταστήσει το φυσιολογικό pH στην στοματική κοιλότητα. Διαφορετικά, το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί γρήγορα και θα επιδεινωθεί, πιθανότατα θα οδηγήσει σε φθορά των δοντιών. Έτσι, έχουμε ετοιμάσει μια σειρά από συμβουλές για τη φροντίδα των δοντιών μετά τον καθαρισμό, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και κανόνες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τι είναι ο οδοντιατρικός καθαρισμός;
Ο καθαρισμός περιλαμβάνει την αφαίρεση της οδοντικής πλάκας και της πέτρας από την επιφάνεια των δοντιών. Μια συσκευή υπερήχων χρησιμοποιείται συνήθως για τον καθαρισμό, η οποία αφαιρεί τις περισσότερες εναποθέσεις. Αργότερα, θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία χειρός, τα οποία καθαρίζουν τα υπολείμματα. Επίσης χρησιμοποιούμε ειδική συσκευή απομάκρυνσης ΒΙΟΥΜΕΝΙΟΥ, το οποίο αφαιρεί λεκέδες από τα δόντια και αφήνει πίσω του μια λεία και γυαλιστερή επιφάνεια, έχοντας απομακρύνει μικροβιακό παράγοντα από την στοματική κοιλότητα.

Κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται αμέσως μετά τον καθαρισμό:
Αυτές οι συμβουλές θα πρέπει να σας δοθούν από τον οδοντίατρό σας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Πρέπει να τηρούνται για 2-3 ημέρες, επειδή η επιφάνεια των δοντιών εξακολουθεί να είναι ευαίσθητη μετά την επαγγελματική φροντίδα απομάκρυνσης πέτρας και οδοντικής πλάκας -Βιοϋμενίου.

Τις πρώτες 2-3 ημέρες πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα. Συνιστάται να επιλέξετε μια βούρτσα με μαλακή δομή και οδοντόκρεμα με φθόριο. Σε επτά ημέρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με μέτρια σκληρότητα.
Εάν είστε καπνιστής, η συμβουλή μας είναι να αποφύγετε αυτήν τη συνήθεια για τουλάχιστον δύο ημέρες, γιατί διαφορετικά το σμάλτο των δοντιών, που μόλις καθαρίζεται, θα σκουραίνει γρήγορα από τον καπνό του τσιγάρου.
Μετά τον καθαρισμό, συστήνεται η αποφυγή κατανάλωσης προϊόντων που αυξάνουν την ευαισθησία των δοντιών: γλυκά, ξινά, ζεστά και κρύα. Αυτά πρέπει να αποφεύγονται για 2 ημέρες μετά τη διαδικασία.
Πρέπει να αποκλείσετε την πρώτη περίοδο την κατανάλωση: καφέ, τσαγιού, χυμού, ανθρακούχου νερού, σοκολάτας, κέτσαπ, ντομάτας και άλλων προϊόντων που περιέχουν μεγάλη ποσότητα κόκκινων χρωστικών.
Σε περίπτωση πόνου ή υψηλής ευαισθησίας, τα δόντια θα καθαρίζονται με ειδικά παρασκευάσματα για ευαίσθητα δόντια, σύμφωνα με την ένδειξη του οδοντιάτρου.
Πώς διατηρείτε το αποτέλεσμα του καθαρισμού μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη στον οδοντίατρο;
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο βούρτσισμα!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ  ΣΩΣΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.
Όλα ξεκινούν με βούρτσισμα. Ο καθημερινός καθαρισμός αφαιρεί την πλάκα, εμποδίζοντας έτσι τις νέες εναποθέσεις πέτρας. Το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα – πρωί και βράδυ. Και εκτός από τον καθαρισμό των δοντιών μας, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να καθαρίσουμε τη γλώσσα ΚΑΙ τα ΜΕΣΟΔΟΝΤΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, είναι ευπρόσδεκτο να επιλέξουμε  μια βούρτσα που έχει ένα μικρό και στρογγυλό άκρο, με μαλακή δομή, η οποία θα επτη διείσδυση σε όλες τις περιοχές της στοματικής κοιλότητας. Μια ακόμη πιο αποτελεσματική εναλλακτική λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Αυτό εξασφαλίζει χαμηλότερη πιθανότητα ουλίτιδας.

1. Νήμα
Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ικανοποιημένοι μόνο με το βούρτσισμα των δοντιών τους, αλλά με αυτόν τον τρόπο αποτυγχάνουμε να καθαρίσουμε καλά κάθε χώρο. Οι περισσότερες εναποθέσεις, περίπου. 80%, σχηματίζεται στα κοιλώματα, στα βοθρία και τις αυλακώσεις στην επιφάνεια των δοντιών και μεταξύ τους. Η χρήση οδοντικού νήματος επιτρέπει την απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφίμων από αυτές τις περιοχές.

2. Αποφύγετε τις επιβλαβείς συνήθειες
Η διατήρηση της στοματικής υγιεινής απαιτεί κάτι περισσότερο από απλές διαδικασίες καθαρισμού. Αποφύγετε τρόφιμα, ποτά και συνήθειες που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των δοντιών σας. Αυτά περιλαμβάνουν:

Ανθρακούχα ποτά: Η υπερβολική ζάχαρη, που περιέχει, προκαλεί ταχεία καταστροφή των δοντιών. Επιπλέον, συστατικά όπως το κιτρικό και το φωσφορικό οξύ αποδυναμώνουν το στρώμα σμάλτου. Έτσι, το δόντι είναι πιο επιρρεπές σε τερηδόνα και ευαισθησίες οδοντικές.
Μεγάλη ποσότητα ζάχαρης: η μείωση της κατανάλωσης τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη εξασφαλίζει την υγεία και την υγιεινή των δοντιών Η ζάχαρη προκαλεί αύξηση της οξύτητας και επιταχύνει το σχηματισμό βακτηριακής πλάκας, η οποία προκαλεί την εμφάνιση πέτρας. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε τερηδόνα. Δεν χρειάζεται να αποκλείσετε εντελώς τη ζάχαρη από τη διατροφή σας, αρκεί να μειώσετε την ποσότητα. Ομοίως, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για τη ζάχαρη, υγιείς για τον οργανισμό
Σταματήστε το κάπνισμα: ανεξάρτητα από το πόσο καθαρά είναι τα δόντια μετά τον καθαρισμό των αποθέσεων, το κάπνισμα ακυρώνει γρήγορα το αποτέλεσμα

3. Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα με φθόριο.
Η χρήση οδοντόκρεμας πλούσια σε φθόριο μπορεί να αποτρέψει οδοντικά προβλήματα. Δεν πρέπει να καταναλώνετε τίποτα για 30 λεπτά μετά τη χρήση της οδοντόκρεμας σας με ΦΘΟΡΙΟ.

4. Επισκεφτείτε τακτικά τον οδοντίατρό σας
Οι πονόδοντοι είναι εκείνοι που εμφανίζονται με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο, είτε ως αποτέλεσμα οδοντικών λοιμώξεων, αιμορραγίας, αποστημάτων, τερηδόνας, ουλίτιδας ή ακόμη και καρκίνου του στόματος. Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο εγγυώνται ότι κάθε πρόβλημα που προκύπτει θα αντιμετωπιστεί σε πρώιμο στάδιο.

Φροντίστε την υγεία των δοντιών σας, για σωματική και ψυχολογική άνεση. Συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας , προκειμένου να καθαρίσετε τα αποθέματα πέτρας και να αποφύγετε την εμφάνιση πιο σοβαρών προβλημάτων. Οι οδοντίατροι θα βρουν τις καλύτερες συμβουλές και θεραπείες για εσάς όσον αφορά τη διατήρηση της οδοντικής υγείας και της αισθητικής!

Comments are closed.