Γιατί Πρέπει Να Ξέρει Ο Οδοντίατρός Σου Την Γενική Κατάσταση Της Υγείας Σου, Το Ιατρικό Ιστορικό ?

Γιατί Πρέπει Να Ξέρει Ο Οδοντίατρός Σου Την Γενική Κατάσταση Της Υγείας Σου, Το Ιατρικό Ιστορικό ?
Μάιος 30th, 2018 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιατί Πρέπει Να Ξέρει Ο Οδοντίατρός Σου Την Γενική Κατάσταση Της Υγείας Σου, Το Ιατρικό Ιστορικό ?

Γιατί Πρέπει Να Ξέρει Ο Οδοντίατρός Σου Την Γενική Κατάσταση Της Υγείας Σου, Το Ιατρικό Ιστορικό ?

Νομίζω ότι οι περισσότεροι έχουν ερωτηθεί από τον οδοντίατρό σας για το τι ασθένεια έχετε, ποιες θεραπείες παίρνετε, αν είστε αλλεργικοί ή όχι, ή έχετε υποβληθεί σε οδοντιατρικές επεμβάσεις.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό για τον οδοντίατρο;

Το ιατρικό ιστορικό ή καλύτερα το ερωτηματολόγιο που σχετίζεται με το ιστορικό της ασθένειας του ασθενούς μπορεί να δώσει ζωτικές πληροφορίες στον οδοντίατρο. Στην οδοντιατρική κλινική πράξη, ένας ασθενής με συγκεκριμένες καταστάσεις (π.χ. μια αιματολογική κατάσταση ) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.  Οι ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη, αιμορροφιλία, λευχαιμία, καρδιακά προβλήματα, προβλήματα πήξης του αίματος, χημειοθεραπείες, προβλήματα πνευμόνων, οστεοπόρωση, πίεση, ηπατίτιδα, HIV κ.λπ. και παίρνουν κάποια ιδιαίτερα φάρμακα, απαιτούν ειδική ιατρική φροντίδα . Ο οδοντίατρος πρέπει να γνωρίζει αυτά τα πράγματα για να αποφύγει πιθανά ατυχήματα και επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν σε άτομα που πάσχουν από συγκεκριμένες καταστάσεις. Με τη σωστή γνώση της υγείας του ασθενούς, ο γιατρός μπορεί να επιτύχει την καλή υγεία του ασθενούς, να αποφύγει πιθανή μόλυνση ή άλλες πιο επικίνδυνες επιπλοκές. .

Όσοι δεν έχουν πάει στον οδοντίατρο ή σε άτομα που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με τοπική αναισθησία (ένεση) για τη θεραπεία ενός δοντιού θα αναφέρονται σαν αλλεργία για εξέταση. Γιατί; Επειδή υπάρχουν αλλεργικοί ασθενείς χωρίς να το γνωρίζουν, σε ορισμένα συστατικά της αναισθητικής ουσίας και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει σε αναφυλακτικό σοκ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μερικοί αισθάνονται αισθάνονται  αμήχανοι από τις παθήσεις  που έχουν και αποφεύγουν να τις λένε στον οδοντίατρο. Είναι εντελώς λάθος! Ο οδοντίατρος δεν θέλει να κρίνει το πρόσωπο για τις κατάστασεις αυτές, θέλει να επιτύχει μια κατάσταση άνεσης και υγείας, θέλει να αποφύγει τα ατυχήματα και τις επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν σε έναν ασθενή με προβλήματα υγείας και επιδιώκει να αποφύγει με οποιονδήποτε τρόπο μια τελική μόλυνση σε άλλους ανθρώπους!

Η θεραπευτική πράξη του οδοντιάτρου πρέπει να διαφοροποιείται ανάλογα με την κατάσταση της γενικής υγείας του ασθενούς! Γι ‘αυτό ο οδοντίατρος, πρέπει να γνωρίζει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ υγεία του ασθενούς!

Όταν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι παίρνουν φάρμακα για διάφορες παθήσεις, επειδή μπορεί να ξεχάσουν κάποιο από αυτά να αναφερθεί, καλό είναι να έχουν μαζί τους τα σκευάσματα για να τα δείξουν στον οδοντίατρο ή να έχουν κάποιον συνοδό μαζί τοιυς που να γνωρίζει την γενική κατάσταση της υγείας τους. Σε ιδιαίτερες παθήσεις καταστάσεις της υγείας του ασθενούς, θα πρέπει πάντα να υπάρχει συννενόηση με τον ειδικό ιατρό που παρακολουθεί τον ασθενή μας .

Ένα καλό ιστορικό αποφεύγει πολλές δυσάρεστες συνέπειες . Υπάρχει πάντα το απόρρητο το ιατρικό και ο ασθενής μας πρέπει να νιώθει ασφάλεια .

Comments are closed.