Είναι Σημαντικό Να Γνωρίζετε

Είναι Σημαντικό Να Γνωρίζετε
Ιούνιος 19th, 2018 | Οδοντιατρικά Θέματα, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Είναι Σημαντικό Να Γνωρίζετε

Είναι Σημαντικό Να Γνωρίζετε

Παιδιά και νεογέννητα

Προτάσεις για την υγιεινή του παιδιού σας

  • Ξεκινήστε την καθαριότητα της  στοματική κοιλότητα του μωρού τις πρώτες ημέρες από τη γέννηση, σκουπίζοντάς το με ένα πανί γάζας, καλά τυλιγμένο στο δάκτυλο σας .
  • Σε παιδική ηλικία, κάντε καθημερινό βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα με μια μικρή βούρτσα χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα πάστας. Συνεχίστε τη διαδικασία μέχρι το παιδί να μάθει να πλένει μόνο του. Χρησιμοποιήστε το οδοντικό νήμα όταν τα δόντια έχουν σχηματίσει μία οδοντοστοιχία.
  • Μέχρι την ηλικία των 3 ετών, χρησιμοποιήστε μια πάστα φθορίου για το βούρτσισμα, το μέγεθος της οποίας είναι περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Είναι σημαντικό να βουρτσίζετε το πρωί αλλά ειδικά το βράδυ.
  • Για τα παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, η ποσότητα πάστας είναι το μέγεθος ενός μπιζελιού. Κρατήστε το παιδί όπως αναφέρθηκε παραπάνω και υπενθυμίστε στο να μην καταπιεί την πάστα.
  εφηβική ηλικία
Το χαμόγελό σας είναι το πρώτο πράγμα που ένα άτομο βλέπει σε εσάς. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να το φροντίζετε. Οι τερηδόνες δεν εμφανίζονται μόνο σε μικρά παιδιά, μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία. Όταν τρώτε γλυκά τρόφιμα, όξινα χυμούς, ενεργειακά ποτά, κινδυνεύετε από τερηδόνα και περιοδοντικές παθήσεις. Να είστε  έξυπνοι! Πάντα βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα για δύο λεπτά και χρησιμοποιήστε το οδοντικό νήμα μία φορά την ημέρα.– Αποφύγετε τα γλυκά σνακ. Φορέστε νάρθηκα όταν ασκείστε τα αθλήματα επαφής. Μην καπνίζετε. Μην κάνετε τρυπήματα στα χείλη, στη γλώσσα, στα μάγουλα.

– Πηγαίνετε στον οδοντίατρο. Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο θα σας παρέχουν στοματική υγιεινή καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

 Ενήλικες ηλικίας κάτω των 40 ετών

Δεν χρειάζεται πλέον να ζείτε με οδοντιατρική ευαισθησία. Η σωστή στοματική υγιεινή που σχετίζεται με τη βοήθεια του οδοντιάτρου σας μπορεί να βοηθήσει. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η τερηδόνα μπορεί να εμφανιστεί μόνο στην παιδική ηλικία, αλλά γνωρίζετε ποιος κίνδυνος μπορεί να έχει αυτό για την υγεία σας; Οι αθεράπευτες οδοντικές καταστάσεις μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις, βλάβες στα οστά ή στα νεύρα ή απώλεια των δοντιών. Οι μη θεραπευμένες οδοντικές λοιμώξεις μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλες περιοχές του σώματος και σε σπανιότερες περιπτώσεις μπορεί να επιδεινωθούν ακόμη και να οδηγήσουν σε απώλεια ζωής. Μπορείτε να υοθετείσετε την προληπτική οδοντιατρική υιοθετώντας αυτές τις υγιεινές συνήθειες:

  • Βουρτσίστε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα
  • Χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα μία φορά την ημέρα
  • Ισορροπημένη διατροφή και περιορισμένα σνακ μεταξύ των γευμάτων
  • Επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο φθοράς των δοντιών.

Ενήλικες άνω των 60 ετών

Η στοματική υγεία καθορίζει τη γενική υγεία

Η διατήρηση των καλών συνηθειών στοματικής υγιεινής είναι πολύ σημαντική διότι τα βακτήρια στην στοματική κοιλότητα επηρεάζουν τόσο τα δόντια όσο και τα ούλα αλλά ταυτόχρονα μπορούν να συσχετιστούν με σημαντικές συστηματικές διαταραχές. Η πρόσφατη έρευνα στον τομέα έδειξε ότι οι λοιμώξεις από το στόμα σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις , εγκεφαλικό επεισόδιο, διαβήτη, πνευμονία και άλλες κοινές ασθένειες μεταξύ του τρίτου πληθυσμού.

Απλά κάποιες απλές συνήθειες όπως το βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος, οι οδοντικοί έλεγχοι και η κατάλληλη διατροφή  βοηθούν στην διατήρηση ικανοποιητικής στοματικής υγείας 

Ενήλικες μεταξύ 40 και 60 ετών

Ξέρετε …

… ένας ενήλικας μεταξύ 20 και 60 ετών έχει κατά μέσο όρο τρία ή περισσότερα δόντια που λείπουν; Αν έχετε επίσης αυτό το πρόβλημα υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να το διορθώσετε. Συζητήστε με τον οδοντίατρό σας για πιο λεπτομερείς πληροφορίες.

Η οδοντιατρική επιστήμη τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις για το συσχεστισμό γενικής υγείας και στοματικής υγείας. Ας μην αφήνουμε ανεκμετάλλευτο το γεγονός της  «γνώσης». Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ .

Comments are closed.