Βιολογική Οδοντιατρική

Βιολογική Οδοντιατρική
24 Οκτωβρίου, 2019 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βιολογική Οδοντιατρική

Βιολογική Οδοντιατρική

Βιολογική οδοντιατρική αποτελεί μία πιο συμβατή προσέγγιση στη στοματική υγεία και προσφέρει εναλλακτικές θεραπείες έναντι της κλασικής οδοντιατρικής. Αντιμετωπίζει τον ασθενή συνολικά και δεν ασχολείται αποκλειστικά με την θεραπεία του στόματος. Αυτό που συμβαίνει στα δόντια και τα ούλα επιδρά και στο υπόλοιπο σώμα και αντίθετα ένα συστηματικό πρόβλημα υγείας μπορεί να επηρεάσει τη στοματική υγεία. Τα δόντια είναι συχνά μια αντανάκλαση μίας γενικής κατάστασης υγείας.

Το ανθρώπινο στόμα περιέχει περίπου 500-1000 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων με διάφορες λειτουργίες ως τμήμα της ανθρώπινης χλωρίδας και στοματικής μικροβιολογίας.

Τα άτομα που εφαρμόζουν καλή στοματική υγιεινή έχουν 1000-100000 βακτήρια που ζουν σε κάθε οδοντική επιφάνεια, ενώ τα λιγότερα καθαρά στόματα, μπορεί να έχουν μεταξύ 100 εκατομμυρίων και ενός δισεκατομμυρίου βακτήρια σε κάθε δόντι. Ορισμένα από τα βακτήρια στα στόματά μας είνα επιβλαβή και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά νοσήματα, ενώ άλλα είναι επωφελή και προλαμβάνουν τα νοσήματα.

Η περιοδοντική θεραπεία αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της Βιολογικής Οδοντιατρικής για την πρόληψη νοσημάτων όπως ο διαβήτης, η καρδιαγγειακή νόσος, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, το μεταβολικό σύνδρομο και η νόσος ALZHEIMER.

Ο βιολογικός οδοντίατρος θα προσφέρει διατροφικές συμβουλές και θα χορηγήσει βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος για ένα καλύτερο αποτέλεσμα της θεραπείας. Για παράδειγμα, στη Βιολογική Οδοντιατρική, είναι ευρέως γνωστό πως ένα υψηλό επίπεδο βιταμίνης D και χαμηλής LDL χοληστερόλη αποτελούν παράγοντες κλειδιά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα για χειρουργικές επεμβάσεις οστού και οστεοενσωμάτωση των εμφυτευμάτων.

Η οδοντιατρική είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο πεδίο. Ειδικά, η Βιολογική Οδοντιατρική αναζητά πάντα τις τελευταίες ερευνητικές μελέτες για μια καλύτερη και ασφαλέστερη προσέγγιση. Στο παρελθόν ήταν επαναστατικό να μπορούμε να αποκαταστήσουμε το δόντι αντί να το βγάλουμε. Το αμάλγαμα, ο χρυσός και τα δόντια των οδοντοστοιχιών ήταν, στην εποχή τους, καινοτόμα υλικά και μία καλύτερη επιλογή από την εξαγωγή. Σήμερα, όμως, μπορούμε να ασκήσουμε καλύτερη Οδοντιατρική με ένα λιγότερο τοξικό, πιο εξατομικευμένο, πιο ενοποιημένο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο όσο ποτέ άλλοτε. Όταν οι οδοντίατροι επιλέγουν να θέσουν ως προτεραιότητα τη βιοσυμβατότητα, μπορούν να αναζητήσουν την εφαρμογή αποτελεσματικής οδοντιατρικής θεραπείας για τη συνολική τους υγεία.

Dental Tribune The world’s dental 

Comments are closed.