«Πώς καθαρίζω τους αόρατους νάρθηκες;»

«Πώς καθαρίζω τους αόρατους νάρθηκες;»
Μάιος 11th, 2018 | Οδοντιατρικά Θέματα, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Πώς καθαρίζω τους αόρατους νάρθηκες;»

«Πώς καθαρίζω τους αόρατους νάρθηκες;»

Οι αόρατοι νάρθηκες είναι η καθαρότερη εναλλακτική λύση στα κλασσικά μεταλλικά σιδεράκια.
Το σύστημα των αόρατων ναρθήκων εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ως ένας νέος τρόπος για να ισιώσει τα δόντια  χωρίς τη χρήση μεταλλικών βραχιόνων. Οι νάρθηκες μπαίνουν εύκολα στο στόμα σας και μπορούν να αφαιρεθούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Το πλήρες σύστημα και θεραπεία  περιλαμβάνει ένα σύνολο προσαρμοσμένων ναρθήκων που δίδονται στον ασθενή. Κάθε 2-3 εβδομάδες, καθώς τα δόντια μετατοπίζονται και επαναπροσδιορίζονται, ο ασθενής αλλάζει τον νάρθηκα. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να δουν αποτελέσματα σε 6-18 μήνες. Όμως, όπως κάθε οδοντιατρική συσκευή, οι νάρθηκες απαιτούν λίγη συντήρηση και καθαρισμό για να διατηρήσουμε την στοματική υγεία μας.

Μια μεγάλη ανησυχία των ασθενών και μια ερώτηση που ρωτάνε είναι «Πώς καθαρίζω τους αόρατους νάρθηκες;».

Ως πλεονέκτημα, ο ασθενής είναι σε θέση να διατηρεί εύκολα την στοματική υγιεινή χωρίς να ανησυχεί για δυσφορία ή πληγές στο στόμα. Όταν αφαιρείται ο νάρθηκας, ο ασθενής μπορεί να καθαρίσει τα δόντια του όπως συνήθως (μην παραλείψετε να χρησιμοποιήσετε το νήμα) αλλά πρέπει επίσης να φροντίσετε και τα ναρθηκάκια.

Κατά γενικό κανόνα, θα πρέπει να επιδιώξετε να κάνετε τα δόντια σας όσο το δυνατόν καθαρότερα πριν τοποθετήσετε τον νάρθηκα (ακόμα και αν βρίσκεστε έξω από το σπίτι και μπορείτε μόνο να ξεπλύνετε το στόμα σας). Θα πρέπει επίσης να  ξεβγάλετε για να απομακρύνετε τυχόν συσσώρευση τροφών και να ακολουθήστε μια καθημερινή ρουτίνα στοματικής υγιεινής. Διαφορετικά εγκυμονεί κίνδυνος ουλίτιδας και τερηδοντισμού των δοντιών.

Συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε τους αόρατους νάρθηκες.

1) Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα και μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας για να βουρτσίζετε απαλά τον νάρθηκα.

Το κλειδί είναι να είναι ευγενής  το βούρτσισμα. Το να πάτε πολύ σκληρά μπορεί να αφήσει γρατζουνιές ή να αφήσει υπερβολικό υπόλοιπο οδοντόπαστας στο δίσκο σας. Αυτή είναι η μέθοδος που προτείνουμε περισσότερο στους ασθενείς, διότι είναι οικονομικά αποδοτική και μπορεί εύκολα να προστεθεί στην καθημερινότητά  σας. Όταν τελειώσετε το βούρτσισμα, βεβαιωθείτε ότι ξεπλύνετε τον νάρθηκα  καλά!

2) Ο αόρατος νάρθηκας δεν χρειάζεται να εκτεθεί σε σκληρές διαδικασίες καθαρισμού.

Αποφύγετε να τοποθετείτε τα ναρθηκάκια σας σε λευκαντικές ουσίες ή  σε βραστό νερό, καθώς αυτές οι μέθοδοι μπορούν να επιδεινώσουν και να διαστρεβλώσουν τους νάρθηκες. Αν χρησιμοποιείτε σκληρές μεθόδους καθαρισμού, το γενικό σχήμα των ναρθήκων μπορεί να αλλάξει από το σχεδιασμό του συστήματος και δεν θα ευθυγραμμίσουν τα δόντια σας όσο  αποτελεσματικά θα έπρεπε.

3) Καθαρίστε τη στοματική κοιλότητα.
Γνωρίζουμε ότι ο αόρατος νάρθηκας μπορεί να μυρίζει μερικές φορές funky μόλις το βγάλετε από το στόμα σας. Αλλά μην πιστεύετε ότι το αλκοόλ και τα αρώματα στο στόμα θα λύσουν το πρόβλημα!

Το αλκοόλ και οι χρωστικές ουσίες μπορεί να καταστρέψουν τους νάρθηκες αφήνοντας αποχρωματισμό και μπορεί να αποδυναμώσει το πλαστικό με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση του στοματικού διαλύματος στις προσπάθειες να σκοτωθούν τα βακτήρια στις οδοντιατρικές συσκευές δεν σκοτώνει πραγματικά πολλά βακτήρια.

Βουρτσίστε το στόμα για τα δόντια σας κάθε βράδυ. Θα μας ευχαριστήσετε όταν έχετε φρέσκια αναπνοή και το αόρατο ναρθηκάκι σας εξακολουθεί να φαίνεται υπέροχο!

Νομίζω ότι ο νάρθηκας μου είναι καθαρός … Περιμένετε, κάνω το σωστό;
Εάν δεν είστε ακόμη πολύ σίγουροι για τον καθαρισμό των αόρατων ναρθήκων, ο οδοντιάτρος σας θα κάνει ένα γρήγορο check-in. Θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε τον νάρθηκα σας και αν υπάρχουν περιοχές  που μπορούν να βελτιωθούν.

Θυμηθείτε, ο αόρατος νάρθηκας είναι μια επένδυση στο χαμόγελό σας. Αντιμετωπίστε το , με τρόπο που να διασφαλίζει ότι θα διαρκέσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της θεραπείας σας και θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε!

Comments are closed.