Έχετε Δει Έναν Οδοντίατρο Για Τις Ημικρανίες?

Έχετε Δει Έναν Οδοντίατρο Για Τις Ημικρανίες?
Νοέμβριος 4th, 2019 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έχετε Δει Έναν Οδοντίατρο Για Τις Ημικρανίες?

Έχετε Δει Έναν Οδοντίατρο Για Τις Ημικρανίες?

Έχετε ή γνωρίζετε άτομα με χρόνιους πονοκεφάλους ή ημικρανίες; Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ζητήσει συμβουλές από διάφορους γιατρούς, αλλά τα συμπτώματά τους παραμένουν. Αλλά έχετε δει έναν οδοντίατρο για αυτές τις ημικρανίες;

Χωρίς αμφιβολία, έχουμε καταφύγει σε ένα παυσίπονο που είχε αποτέλεσμα για μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά οι πονοκέφαλοι εξακολουθούν να υπάρχουν χωρίς προφανή αιτία. Οι ειδικοί μιλούν σε αυτή την περίπτωση, για συνδρόμο κραταγογναθικής άρθρωσης .

Υπάρχουν πολλά νεύρα που διακλαδώνονται στο πρόσωπο, στο κεφάλι, στο σαγόνι, στο λαιμό και στον ώμο. Όταν ένας κλάδος ενός νεύρου συμπιέζεται από φλεγμονή και οίδημα, ο πόνος γίνεται αισθητός σε άλλα μέρη του ίδιου νεύρου.
Όταν οι μύες της γνάθου είναι σφιγμένοι και φλεγμένουν χρόνια,νιώθουμε  έντονο πόνο και μια σειρά από συμπτώματα στην κροταφογναθική άρθρωση.

Οι πονοκέφαλοι είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα και συνήθως είναι σοβαρά και χρόνια. Συχνά αναφέρονται ως ημικρανίες. Αυτοί οι πόνοι έχουν οδοντιατρικές αιτίες, όπως:
πόνος στο σαγόνι
– πόνος στο πρόσωπο
– πόνο στον αυχένα και στους ώμους
– μυρμήγκιασμα στα χέρια και στα δάχτυλα
– πόνος στο αυτί
– θορύβους στα αυτιά
– θόρυβοι στο σαγόνι (όπως οι βροντές)
– πρόωρη φθορά ορισμένων ή όλων των δοντιών
– κατάθλιψη
– κακή ευθυγράμμιση των δοντιών
– απώλεια δοντιών

Ένα άλλο κομμάτι της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται συχνά για τη διάγνωση της διαταραχής του άγχους και το σύνδρομο της κραταφογναθικής  είναι η μονάδα TENS (Διαδερμική Διέγερση Νεύρων).
Αυτή η συσκευή έχει πολλά ηλεκτρόδια, τα οποία θα τοποθετηθούν στις περιοχές του κεφαλιού και των δοντιών. Με τη βοήθεια αυτή, οι μύες της γνάθου θα υποκινούνται ηλεκτρικά, θα τους αναθέτουν και θα χαλαρώνουν.
Μετά από 30 – 40 λεπτά, οι μύες θα χαλαρώσουν τελείως και δεν θα αισθανθείτε πόνους πια.

Κάθε θεραπεία αυτού του συμπτώματος είναι ατομική, ανάλογα με το άτομο.

Ο σκοπός όλων των θεραπειών είναι να καθιερωθεί στη σωστή θέση της, η γνάθος και να χαλαρώσει μόνιμα. Επίσης, στην περίπτωση αυτή μπορεί να υπάρχουν ακόμα περισσότερα στάδια θεραπείας, όπως μία σωστή ομαλή σύγλειση δοντιών που σχετίζεται με την ορθοδοντική. Επίσης ένας θεραπευτικός νάρθηκας βρυγμού είναι αποτελεσματικός στην σωστή λειτουργία του στομαγναθικού συστήματος. Ακόμα κάποιες συνήθειες όπως μάσημα τσίχλας πρέπει να αποφεύγεται, γιατί κουράζονται οι μύες και προκαλεί κόπωση στης άρθρωσης. Οποιοσδήποτε σχεδιασμός στην κατασκευή στεφανών και γεφυρών θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή για να μη διαταράξουμε την φυσιολογία του στομαγναθικού συστήματος .

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΜΑΣ.

Comments are closed.