ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Νοέμβριος 21st, 2018 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΘΛΙΒΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΟΙ ΣΤΟΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ . Στο πλαίσιο της πρόσφατης διεθνούς συνεργατικής μελέτης της Παγκόσμιας  Επίβάρυνσης των Ασθενών (1990-2010), διαπιστώθηκε ότι η μη θεραπευμένη καταστροφή των σκληρών οδοντικών ιστών αποτελεί την πιο συχνή πάθηση από το σύνολο των 291 παθήσεων που μελετήθηκαν .

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ 60 ΚΑΙ 90% ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΤΕΡΗΔΟΝΑ . Οι περισσότερες περιπτώσεις παραμένουν χωρίς θεραπεία. Η οδοντική τερηδόνα προκαλεί πόνο, οδηγεί σε απουσίες από το σχολείο και την εργασία και αποτελεί, συνήθως, δαπανηρή θεραπεία, που συχνά δεν είναι οικονομικά προσιτή ή διαθέσιμη. Τα καλά νέα? Η πιο συχνή χρόνια νόσος της ανθρωπότητας μπορεί, σε μεγάλο βαθμό, να προληφθεί, με απλά και οικονομικά προσιτά μέτρα.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 8ος ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ  ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο 3ος ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ. Οι χώρες με τα χαμηλά εισοδήματα φέρουν το μεγαλύτερο βάρος καθώς ο καρκίνος του στόματος εμφανίζεται εκεί με διπλή συχνότητα σε σύγκριση με τις χώρες που έχουν υψηλότερα εισοδήματα. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του στόματος είναι 15 φόρες υψηλότερες όταν συνδυάζεται η καταναλώση καπνού και αλκοόλ και οι δύο αυτοί παράγοντες κινδύνου εκτιμάται ότι ευθύνονται για την εμφάνιση του 90% περίπου των καρκίνων του στόματος.

ΓΙΑ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΥΛΩΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Οι μισοί από τους μακροχρόνιους καπνιστές πεθαίνουν από κάποιο νόσημα που σχετίζεται με το κάπνισμα.

ΤΟ 90% ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΜΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΣΜΙΝΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Η ΝΟΜΑ (cancrum Oris) είναι μια παραμορφωτική γαγγραινώδης ασθένεια που πλήττει,κυρίως, νεαρά παιδιά στην Υπο-Σαχάριο Αφρική. Η ασθένεια είναι αποτέλεσμα ακραίας φτώχειας , κακής υγιεινής υποσιτισμού, όπως και μειωμένης ανοσίας και άλλων παραγόντων.

 ΔΕΝ ΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ 

Comments are closed.