5 Λόγοι Για Να Έχουμε Ίσια Δόντια (αόρατοι νάρθηκες ενηλίκων)

5 Λόγοι Για Να Έχουμε Ίσια Δόντια (αόρατοι νάρθηκες ενηλίκων)
Οκτώβριος 18th, 2017 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 5 Λόγοι Για Να Έχουμε Ίσια Δόντια (αόρατοι νάρθηκες ενηλίκων)

5 Λόγοι Για Να Έχουμε Ίσια Δόντια (αόρατοι νάρθηκες ενηλίκων)

Τα όμορφα, υγιή χαμόγελα μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στη ζωή μας. Ένα ωραίο χαμόγελο με ίσια δόντια θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι αντιλαμβάνονται την προσωπικότητά μας και την ελκυστικότητά μας. Οι άνθρωποι με φωτεινά, ίσια υγιή δόντια επιδεικνύουν υψηλή αυτοεκτίμηση και ακτινοβολούν την εμπιστοσύνη. Εκατομμύρια ενήλικες, έφηβοι και παιδιά έχουν βελτιώσει τη ζωή και την υγεία τους, διορθώνοντας τα δόντια και η σύγκλειση τους.

Παρακάτω, θα περιγράψουμε τους 5 κορυφαίους λόγους που μας οδηγούν στη θεραπεία με τους αόρατους νάρθηκες ενηλίκων, για υγιή ίσια δόντια.

Ο πρώτος θα είναι η εμφάνιση. Τα ίσια, λευκά δόντια είναι πιο ελκυστικά από τα στραβά, κιτρινισμένα και σπασμένα δόντια. Μαζί με τα ίσια δόντια έρχεται και ένα βελτιωμένο δάγκωμα. Διάφορα προβλήματα σύγκλεισης, κατά τη διάρκεια της μάσησης , μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική φθορά των δοντιών μας, πιθανά προβλήματα αρθρώσεων των γνάθων και ακόμη και προβλήματα αναπνοής. Τα συνωστισμένα δόντια, τα στραβά δόντια, οδηγούν και στην υπερβολική κόπωση μυών καθώς επίσης μπορούν να οδηγήσουν σε διογκωμένα, κόκκινα, αιμορραγικά ούλα επειδή είναι δύσκολο να βουρτσίζουμε και να καθαρίζουμε σωστά τα μεσοδόντια διαστήματα. Όλα αυτά οδηγούν στον δεύτερο λόγο για ίσια δόντια.

Τα ίσια δόντια είναι υγιέστερα δόντια. Τα ίσια δόντια έχουν λιγότερες κοιλότητες, είναι λιγότερο πιθανό να έχουν προβλήματα με αποχρωματισμό, άνιση φθορά και κατάγματα. Τα ούλα είναι επίσης υγιέστερα και επομένως είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξετε περιοδοντική (ούλων) ασθένεια. Τα ίσια δόντια και τα υγιή ούλα σημαίνουν ότι μπορείτε να μασάτε οτιδήποτε θέλετε. Τα δόντια σας είναι λιγότερο πιθανό να είναι ευαίσθητα στη θερμότητα ή στο κρύο και μειώνετε τον κίνδυνο οδυνηρών και δαπανηρών οδοντικών προβλημάτων.

Ο τρίτος λόγος για να ισιώσετε τα δόντια μας είναι απλώς ότι θα αισθανθόμαστε καλύτερα για τον εαυτό μας. Αλήθεια, η εμφάνιση έχει σημασία. Μελέτες έχουν αποδείξει ξανά και ξανά τα πλεονεκτήματα μιας ελκυστικής εμφάνισης και χαμόγελου, καθώς σχετίζονται με ευκαιρίες απασχόλησης. Το χαμόγελό σας είναι μια αντανάκλαση από εμάς.

Ένας τέταρτος λόγος για να ισιώσετε τα δόντια σας είναι ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Υπάρχουν γνωστές μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που προσδένονται καθημερινά θα ζήσουν επιπλέον 7 χρόνια περισσότερο. Το ΟΔΟΝΤΙΚΌ ΝΉΜΑ  είναι εύκολο όταν έχουμε χώρο για το νήμα και είναι σχεδόν αδύνατο όταν τα δόντια μας είναι στριμωγμένα. Μια μελέτη που έγινε το 2009 και δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Εφημερίδα της Καρδιολογίας έδειξε ότι τα άτομα με ασθένεια των ούλων είναι 24-35% πιο πιθανό να υποφέρουν από στεφανιαία νόσο. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα ίσια δόντια είναι ευκολότερα καθαρά και επομένως είναι λιγότερο πιθανό να έχετε ασθένεια των ούλων και καρδιακές παθήσεις!

Τέλος, ο πέμπτος λόγος για να αποφασίσετε να έχετε ίσια δόντια είναι να εμποδίσετε τα δόντια σας να πάθουν κατάγματα.. Τα προεξέχοντα δόντια μπορούν να σπάσουν εύκολα από τυχαία πτώση, ατυχήματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό, ατυχήματα αυτοκινήτων και φιλονικίες στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια της άσκησης της οδοντιατρικής ,στην πράξη, έχουμε δει ότι αυτό συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις στους ασθενείς. Φυσικά, αν παίζετε αθλήματα επαφής, συνιστούμε πάντα έναν ειδικό νάρθηκα στόματος για να προστατεύσετε τα δόντια σας.

 

Comments are closed.