Τί προκαλεί πονόδοντο;

Τί προκαλεί πονόδοντο;
6 Μαρτίου, 2015 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τί προκαλεί πονόδοντο;

Τί προκαλεί πονόδοντο;

Η πτώση των ουλών λόγω ηλικίας, γενικότερης φθοράς, τριγμού του δοντιού ή υπερβολικού βουρτσίσματος , μπορεί να δημιουργήσει μια ευαισθησία στην ρίζα του δοντιού η οποία με την σειρά της να προκαλεί έναν οξύ πόνο που σίγουρα υποχωρεί, δηλαδή σαν έναν πόνο που αισθανόμαστε όταν πίνουμε ένα κρύο αναψυκτικό ή ποτό.

Η προχωρημένη τερηδόνα των δοντιών,το υπερβολικό τρίξιμο των δοντιών,τα δόντια που κτυπούν έντονα μεταξύ τους και κάποιος εξωτερικός τραυματισμός όπως ένα κτύπημα στο στόμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο νεύρο του δοντιού η όποια γίνεται αισθητή σαν ένας βαθύς έντονος πόνος που δεν υποχωρεί συμφώνα με τους ειδικούς.

Μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να εκδηλωθεί μια τέτοια βλάβη στο νεύρο του δοντιού.

Ένας διάχυτος πόνος με αίσθηση παλμού αποτελεί συχνά ένδειξη οξεία φλεγμονής που σημαίνει καταστροφή του πολφού – νεύρου μέσα στο δόντι και μπορεί να συνοδεύεται από οίδημα – πρήξιμο του προσώπου.

Η ευαισθησία στη θερμότητα δεν είναι καλό σημάδι για το δόντι. Μπορεί να σημαίνει την ύπαρξη αποστήματος, ρωγμής, ή βαθιάς τερηδόνας στο δόντι .

Οι μικρές τερηδόνες στο δόντι μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στο κρύο και στο ζεστό.

Μια αίσθηση τρυπήματος στο δόντι κατά το φαγητό είναι μια πιθανή ένδειξη τερηδόνας του δοντιού.

Ύπαρξη ρωγμής στο δόντι ακόμη και ενός πολύ λεπτού κατάγματος, μπορεί να προκαλέσει ένα οξύ πόνο είτε κατά την πίεση της μάσησης ή όταν ανοίγουμε το στόμα στον κύκλο της μάσησης.

Η πτώση των ουλών η ,φλεγμονή και μια γενικευμένη συσσώρευση πλακών, που συνήθως προκαλούνται από υπερβολική συσσώρευση μικρόβιων μέσα στο στόμα, μπορεί να προκαλέσουν ένα διάχυτο βαθύ πόνο που δεν περιορίζεται σε ένα δόντι.

Αν ξυπνήσετε το πρωί με έναν οξύ πόνο που ίσως συνοδεύεται από πόνο στους μυς ,μια πιθανή αίτια είναι το τρίξιμο ή το σφίξιμο των δοντιών που γίνεται συνήθως κατά τον ύπνο .

Ένας έγκλειστος φρονιμίτης μπορεί να προκαλέσει ένα περιοδικό βαθύ πιεστικό πόνο στο πίσω μέρος της γνάθου και στο γειτονικό δεύτερο γομφίο.

 

Comments are closed.