Ορθοδοντικά Σιδεράκια και Υγιεινή Του Στόματος

Ορθοδοντικά Σιδεράκια και Υγιεινή Του Στόματος
24 Ιουνίου, 2015 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ορθοδοντικά Σιδεράκια και Υγιεινή Του Στόματος

Ορθοδοντικά Σιδεράκια και Υγιεινή Του Στόματος

Ορθοδοντικά Σιδεράκια και Υγιεινή Του Στόματος

Το παιδί, ακόμα και ο ενήλικας, που φορά σιδεράκια και ορθοδοντικά μηχανήματα θα πρέπει να γνωρίζει ότι διορθώνουμε το χαμόγελο του αλλά ταυτόχρονα η ανάγκη για αποτελεσματική φροντίδα των δοντιών είναι μεγαλύτερη.

Το βασικό πρόβλημα είναι να διατηρούνται τα ορθοδοντικά σιδεράκια καθαρά και τα δόντια χωρίς οδοντική πλάκα. Αν δεν αφαιρεθεί η οδοντική πλάκα το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία τερηδόνων, κηλίδες πάνω στα δόντια, κακή αναπνοή και δημιουργία ουλίτιδας.

Το παιδί θα πρέπει να βουρτσίζει τα δόντια του, να χρησιμοποιεί ειδικά βουρτσάκια καθαρισμού και να επισκέπτεται τακτικά τον οδοντίατρο για έλεγχο.

Ο οδοντίατρος  ή ο ορθοδοντικός ενημερώνει για τις τροφές που πρέπει να αποφεύγονται  ώστε να μην προκαλέσουν ζημιά στα σιδεράκια και στα ορθοδοντικά σύρματα όπως ο πάγος, οι ξηροί καρποί, το ποπ-κορν και οι σκληρές καραμέλες. Οι συγκολλητικές τροφές με ζάχαρη όπως οι τσιχλόφουσκες μπορεί επίσης να προκαλέσουν ζημιές στα σιδεράκια.

Σήμερα η ορθοδοντική θεραπεία δεν έχει μεγάλη διάρκεια είναι απλή αποτελεσματική και ανώδυνη. Το μόνο που χρειάζεται είναι είναι λίγο περισσότερος χρόνος στο βούρτσισμα των δοντιών ώστε να είμαστε σίγουροι πως τα δόντια και τα ούλα έχουν καθαριστεί σωστά.

Comments are closed.