Οδοντιατρικές συμβουλές πριν τις διακοπές!

Οδοντιατρικές συμβουλές πριν τις διακοπές!
5 Ιουνίου, 2015 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οδοντιατρικές συμβουλές πριν τις διακοπές!

Οδοντιατρικές συμβουλές πριν τις διακοπές!

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να κλείσουν τα σχολεία και ίσως κάποιοι από εσάς ήδη να σκέφτονται σχετικά με τα σχέδια των διακοπών του καλοκαιριού. Οι διακοπές είναι μια ευκαιρία για χαλάρωση αλλά δε θα πρέπει για κανέναν λόγο να «χαλαρώνουμε» στο θέμα της στοματικής μας φροντίδας.

Σήμερα είμαστε εδώ για να παρέχουμε μερικές συμβουλές (tip) για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής:

1) Οδοντόβουρτσα, οδοντικό νήμα. Δεν ξεχνάμε στο σπίτι την οδοντόβουρτσα μας. Το οδοντικό νήμα πάντα μέσα στη τσάντα μας αν είμαστε έξω για πολλές ώρες. Συνεχίζουμε να βουρτσίζουμε δύο φορές καθημερινά τα δόντια μας .

2) Οδοντιατρική εξέταση πριν από τις διακοπές. Ο οδοντίατρος μπορεί να ανιχνεύσει προβλήματα προτού εμφανιστούν τα συμπτώματα και να ληφθεί μέριμνα για κάθε αναγκαία οδοντιατρική θεραπεία. Εάν ένα μέλος της οικογένειας έχει σιδεράκια και θα είναι μακριά για αρκετές εβδομάδες είναι μια καλή ιδέα για να προγραμματίσετε μία συνάντηση με τον ορθοδοντικό σας πριν την αναχώρηση .

3) Αν σχεδιάζετε να συμμετέχουν τα παιδιά σε οποιαδήποτε δραστηριότητα όπου υπάρχει πιθανότητα επαφής με σκληρές επιφάνειες, ποδόσφαιρο, ρακέτες, πατινάζ, να μιλήσετε με τον οδοντίατρο για έναν νάρθηκα αθλητών mouthguard.

4) Κάντε την έρευνα σας πριν το ταξίδι σας, σχετικά με την οδοντιατρική περίθαλψη στην περιοχή που θα μείνετε. Ο οδοντίατρος σας μπορεί να είναι σε θέση να σας συστήσει έναν οδοντίατρο στην περιοχή.

5) Να τρώτε υγιεινά. Ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση γλυκών. Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για γερά δόντια και ούλα.

6) Άφθονο νερό κάθε μέρα

7) Προσοχή στις ακτίνες. Μέτρια έκθεση στον ήλιο είναι η καλύτερη φυσική πηγή βιταμίνης D,η οποία χρησιμοποιείται από το σώμα για να απορροφήσει το ασβέστιο και το φώσφορο που βοηθά να κρατήσει τα δόντια και τα οστά δυνατά. Ωστόσο η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων των χειλιών και του στόματος. Κατά την εφαρμογή αντηλιακού μη ξεχάσετε τη μύτη και τα χείλη σας. Χρησιμοποιήστε ένα lip balm που περιέχει προστασία από τη ακτινοβολία UVA και UVB

Καλές Διακοπές, Καλό Καλοκαίρι

Comments are closed.