Ευαίσθητα Δόντια

Ευαίσθητα Δόντια
Σεπτέμβριος 29th, 2017 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευαίσθητα Δόντια

Ευαίσθητα Δόντια

Η οδοντική ευαισθησία είναι μια συχνή πάθηση και εκδηλώνεται με πόνο των δοντιών. Ο πόνος εκδηλώνεται  σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις : σε επαφή με πολύ ζεστό νερό ή πολύ κρύο φαγητό, στο ξέπλυμα του στόματος ή στο βούρτσισμα των δοντιών, είτα ακόμη σε επαφή με οξέα και σάκχαρα.

Αυτή η οξυμένη οδοντική ευαισθησία προκαλείται από την έκθεση της οδοντίνης , το στρώμα ιστού που βρίσκεται κάτω από το σμάλτο και κατά μήκος της ρίζας. Όταν το σμάλτο του δοντιού έχει υποστεί ζημιά ή τα ούλα έχουν υποχωρήσει, τότε η οδοντίνη δεν είναι πια προστατευμένη. Τα οδοντικά σωληνάρια που υπάρχουν στην οδοντίνη, επικοινωνούν με τον οδοντικό πολφό, όπου υπάρχουν τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία. Ως αποτέλεσμα, με το παραμικρό ερέθισμα, οι νευρικές απολήξεις διεγείρονται αμέσως και ο πόνος γίνεται αισθητός.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Για την προστασία του σμάλτου, συνίσταται μια καλή τεχνική βουρτσίσματος (από τα ούλα προς τα δόντια ) με μια μαλακή οδοντόβουρτσα με αποστρογγυλεμένες και κατά προτίμηση κωνικές άκρες ινών. Επίσης, προτείνεται η χρήση μίας απαλής γέλης για ευαίσθητα δόντια που βελτιώνει τα προβλήματα οδοντικής ευαισθησίας όταν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς περιέχει μέταλλα που φράσσουν τα σωληνάρια της οδοντίνης. Για γρήγορη δράση κατά του πόνου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κάποια προιόντα απευαισθητοποίησης.

Comments are closed.