Επαναστατικές Εξελίξεις Στην Οδοντιατρική

Επαναστατικές Εξελίξεις Στην Οδοντιατρική
9 Ιουνίου, 2015 | Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαναστατικές Εξελίξεις Στην Οδοντιατρική

Επαναστατικές Εξελίξεις Στην Οδοντιατρική

ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ

Στην Οδοντιατρική Σχολή του Παν/μιου Texas στο Houston, γίνεται ήδη η επιλογή ασθενών για μια κλινική μελέτη στην οποία θα χρησιμοποιούνται κύτταρα από τους ίδιους τους ασθενείς(αυτόλογα). Αυτά τα κύτταρα θα εμφυτεύονται σε περιοχές του στόματος όπου υπάρχουν αισθητικά κυρίως προβλήματα .

Σκοπός αυτής της μελέτης είναι η ανάπτυξη και τεκμηρίωση μιας τεχνικής με την οποία θα διευκολύνεται η αύξηση του οστού και των ούλων σε περιοχές όπου αυτοί έχουν καταστραφεί από χρόνια ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα. Οι ερευνητές θα πάρουν δείγματα ιστών από διάφορα σημεία πίσω από τα τελευταία δόντια στο στόμα των εθελοντών που θα συμμετάσχουν στην έρευνα. Αφού γίνει πλήρη επεξεργασία αυτών των κυττάρων, οι οδοντίατροι θα τα εμφυτεύσουν σε περιοχές του στόματος με απώλεια ουλικού ιστού.

Οι ειδικοί ερευνητές πιστεύουν με αυτήν την τεχνική να μπορεί να αντιμετωπιστεί στο μέλλον το πρόβλημα της καταστροφής του οστού από προβλήματα και νόσους του περιοδοντίου. Επίσης, μπορεί με αυτόν τον τρόπο να επιτευχθεί και η αύξηση ολόκληρου του οστού της γνάθου. Πράγματι, οι πιθανότητες είναι σημαντικές για την υλοποίηση αυτού του στόχου

ΠΗΓΗ: «ADA NEWS

Comments are closed.