Διόρθωση Του Χρώματος Των Δοντιών

Διόρθωση Του Χρώματος Των Δοντιών
Απρίλιος 3rd, 2017 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διόρθωση Του Χρώματος Των Δοντιών

Διόρθωση Του Χρώματος Των Δοντιών

Η λεύκανση των δοντιών και η μικροαποτριβή της αδαμαντίνης είναι δύο μέθοδοι θεραπείας , με τις οποίες διατηρούνται οι φυσικοί οδοντικοί ιστοί και παράλληλα μας δίνουν αξιόπιστες και με μεγάλη διάρκεια βελτιώσεις στο χρώμα των δοντιών.

Η μικροαποτριβή της αδαμαντίνης είναι παρόμοια με την απόξεση του δέρματος στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Οι ύποπτες επιφανειακές δυσχρωμίες της αδαμαντίνης εξαλείφονται με την μικροαποτριβή. Τέτοια παραδείγματα είναι οι μεμονωμένες καφέ και λευκές κηλίδες λόγω κακής ενασβεστίωσης .Τα αποτελέσματα από την μικροαποτριβή της αδαμαντίνης είναι μόνιμα .Η δυσχρωμική αδαμαντίνη εξαλείφεται και δεν καλύπτεται ούτε απλώς αλλάζει η οπτική εντύπωση.

Η λεύκανση των δοντιών με ατομικά δισκάρια διαμορφωμένα  σε vacuum και με συστήματα υπεροξειδίου του καρβαμιδίου που εφαρμόζεται εκτός ιατρείου ,έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, αφότου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 28 χρόνια . Αυτή η μέθοδος αποδίδει καλά και συνήθως η μοναδική επιπλοκή είναι μια παροδική ευαισθησία των δοντιών σε μερικούς ασθενείς. Η ευαισθησία αυτή δεν συνδέεται με φλεγμονή, αλλά μπορεί να συσχετιστεί με τη δυναμική των υγρών. Ο γιατρός πρέπει να αποφασίσει ποιος τύπος λευκαντικού διαλύματος θα χρησιμοποιηθεί και σε ποια συγκέντρωση. Τα αποτελέσματα της λεύκανσης ποικίλουν και είναι συνήθως μια πιο σκουρόχρωμη οδοντική απόχρωση σε διάστημα 5-6 ετών, που εύκολα μπορεί να επαναληφθεί με την πάροδο των ετών.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια χρήσιμη μέθοδο για πολλούς ασθενείς. Η μικροαποτριβή της αδαμαντίνης και η λεύκανση των δοντιών πρέπει να είναι οι πρώτες σκέψεις για τη βελτίωση του χρώματος των δοντιών. Έτσι πολλοί ασθενείς έχουν αναβαθμίσει την στοματική τους υγεία και έχουν βελτιώσει σημαντικά το χαμόγελό τους, επειδή οι οδοντίατροί τους ,μπορούν να βελτιώσουν το φυσικό χρώμα σε επιθυμητό βαθμό.

Comments are closed.