Άγχος Και Προβλήματα Δοντιών

Άγχος Και Προβλήματα Δοντιών
22 Ιουνίου, 2015 | Οδοντιατρικά Θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Άγχος Και Προβλήματα Δοντιών

Άγχος Και Προβλήματα Δοντιών

Άγχος Και Προβλήματα Δοντιών

Το άγχος προκαλεί πολλά σωματοποιημένα προβλήματα. Οι ασθενείς αισθάνονται σα να έχουν μία πολύ σοβαρή ασθένεια. Συμπτώματα που βρέθηκαν να συσχετίζονται με σωματοποιημένες ψυχολογικές διαταραχές σε σχέση με την στοματική κοιλότητα είναι η ξηροστομία, η υπερβολική σιαλόρροια, προβλήματα γεύσης και αίσθημα καύσου στο στόμα.

Πάρτε το σώμα σας στα σοβαρά. Ο μόνος τρόπος που το σώμα μας μπορεί να τραβήξει την προσοχή μας είναι, να δημιουργήσει πόνο. Είναι σαν ένα μωρό, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κλαίει, για να πάρει την προσοχή. Οι σωματοποιημένες διαταραχές έχουν να κάνουν με την υποκειμενική αίσθηση του ασθενή χωρίς να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για παθολογικές καταστάσεις. Δυστυχώς τέτοιου είδους προβλήματα δεν είναι κάτι που εύκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι

Αφιερώστε χρόνο σε αυτό που καλούμε προληπτική οδοντιατρική. Διασφαλίστε ένα κλίμα εμπιστοσύνης με τον οδοντίατρό σας. Τακτικούς ελέγχους, φθοριώσεις, σωστή διατροφή με φρούτα και λαχανικά, άφθονο νερό, άθληση, αποφυγή υδατανθράκων, γλυκών και όξινων τροφών και αν υπάρχει υποψία βρουξισμού απαραίτητη η  κατασκευή ειδικού νάρθηκα.

Ο τρόπος που ζούμε  είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε

Comments are closed.